Acapella For You spolu s Veronikou Hatala vdýchli nový život vianočnej piesni „Domček“.

Pár dní pred Vianocami prichádza vokálna skupina For You v spolupráci so speváčkou a moderátorkou Veronikou Hatala s piesňou „Domček“. Rok po vydaní pôvodnej verzie s Mariánom Čekovským sa tak pieseň dočkala prerábky do netradičnej verzie bez hudobných nástrojov.

„Skladba vznikla pred dvoma rokmi na podnet textára Radka Augustína, ktorý je autorom textu piesne. Text ma zaujal svojou jednoduchosťou a úprimnosťou. Následne som urobila melodickú linku a zhudobnila ju. Tento rok sme sa stretli s acapellou For You a padol návrh,  či by so mnou pieseň nenaspievali,“ približuje speváčka Veronika. Skupina For You upravila aranžmány pre acapellu a vznikla tak úplne nová verzia skladby.

For You spolu s Veronikou pieseň naživo odpremiérovali počas vianočného galavečera, ktorý bol odvysielaný na rodinnej televízii Turbo TV. „Bolo mi cťou zaspievať si túto nádhernú pieseň po boku Veroniky, a prebrať v tejto verzii sólo Mariána Čekovského,“ hovorí spevák skupiny For You Lucius Szikora. Fanúšikom ponúkli aj ochutnávku v podobe minútového videa. „Túto verziu sme vyhodili na sociálne siete. V priebehu pár dní tam bolo vyše 450 000 zhliadnutí a množstvo nádherných komentárov,  veľmi milo nás to prekvapilo, absolútne sme to nečakali,“ dodáva Veronika.

„Text piesne by mal ľudí prinútiť zatvoriť oči a rozvinúť v nich predstavivosť. Každý z nás má nejaký ten “svoj” domček, nejaké to svoje teplo domova, ktoré si počas Vianoc skrášli a vytvorí si príjemnú vianočnú atmosféru. V každom jednom domčeku sa skrýva nejaké tajomstvo, veľa lásky, ale aj trápenia. Domček na kopci, ktorý svieti, môže predstavovať aj akúsi nádej v tme. Pieseň má priniesť  lásku, radosť, pokoj, nádej a príjemnú vianočnú atmosféru do ľudských domovov – domčekov. Nech si ten svoj každý predstaví podľa svojej reality alebo fantázie,“ približuje význam textu piesne jeho autor Radoslav Augustín.

Oficiálny vizuál k piesni „Domček“ vznikol počas vianočného koncertu skupiny For You v priestoroch divadla Teatro Colorato v Bratislave. „Spolupráca s For You bola pre mňa príjemným zážitkom,  sú to veľmi srdeční, priateľskí ľudia a ťažkí profesionáli. Som vďačná,  že mi bolo dopriate zaspievať si spoločne s For You. Verím,  že Vám skladba prinesie radosť, pohodu a teplo domova,  ktoré potrebujeme všetci,“ uzatvára Veronika.

Skupina For You chystá pre svojich fanúšikov krátko pred Štedrým dňom ešte jedno prekvapenie v podobe videoklipu – netradičné spojenie acapelly a huslí v piesni „Tichá noc“ spolu s Ondrejom Kandráčom.

Videoklip ku skladbe „Domček“: https://www.youtube.com/watch?v=hls9ii8Yv84&pp=ygUPZG9txI1layBmb3IgeW91
Pieseň „Domček“ na streamovacích platformáchhttps://songwhip.com/veronikahatala/domcek-acapella-version

Zdroj: TS