Absolutně vybočovat z řady, festival podivnosti je za dveřmi.

Nasadit si zlaté masky a žít ve světě falešného, odporného luxusu. Všichni jej milují, všichni ze sebe dělají ty lepší. Sebeklam, přetvářka, faleš. Hudba jako faleš. Disharmonie.

Newyorkští milovníci art deca IMPERIAL TRIUMPHANT se letos již podruhé vrátí do Evropy, aby zlatými hřeby přikovali publikum k podiu, protože naživo je jejich podivná tvorba mnohonásobně intenzivnější. Šílené rytmy, zběsilá tempa, skřípot, black metal naruby, násilný jazz. Vinou akademické svobody projevu tu triumfuje disharmonický (death/black) metal, který jde – i extravagantní atmosférou – za hranice běžného chápání, neb IT jdou dál než vetšina disonantních kapel. Čirá dekadence.

Nejenže Imperial Triumphant stojí zato vidět, ale když oznámili, že budou hrát něco nového a i z předchozích nahrávek „Inceste“ a „Abominamentvm“, je návštěva Underdogs‘ už povinnost!

 Jejich avantgardně technický blackish metal v Underdogs doprovodí False z amerického Minneapolis a Dawn Ray’d z anglického Liverpoolu. Tak jako Imperial Triumphant, obě party pracují s black metalem, ale každá po svém.

FALSE zakotvili u Gilead Media, kde sídlí kapely jako Krallice nebo Yellow Eyes, takže už tak by měl jejich atmosférický, klávesami podpořený black hozený do Emperor, být zárukou kvality. DAWN RAY‘D jsou zas u Prosthetic Records, rovněž labelu, který si kapely značně vybírá. Jejich hudební cesta je trpká. Fičí na ní sychravý, severoanglický vítr, který s vámi cloumá ze strany na stranu, sem tam se musíte držet torz zbývajících stromů, ale pak vysvitne paprsek a opět víte, kam směřovat. Rozhodně kapely pro večer s disharmonickým jazz metalem IT zajímavý předvoj.

Jako exkluzivní doplněk už nabitého lineupu jsme si pro vás připravili záležitost vskutku neokoukanou, a sice enigmatický post-industrial/noisový projekt GEOGRAPHY OF HELL, čímž se nám z večírku stane minifestival podivné hudby.

Stájoví koně vydavatelství Hospital Production se českému publiku představí už podruhé, a to takřka rok a půl po jejich domácí premiéře na Brutal Assaultu 2018. V jiném složení a s aktuálním materiálem nejen z desky “Sabra Shatila 1982” vás s pomocí extrémních frekvencí, kovových záseků a promakaným vizuálem provedou nejtemnějšími zákoutími historie 20. století.

Sestava k jednomu z nejzajímavějších večerů extrémní hudby je tak kompletní a vy se těšte na vytříbené menu obskurních žánrů!

Imperial Triumphant
https://www.youtube.com/watch?v=sNDuiaa_QrY
https://www.youtube.com/watch?v=j_LQTOCaNIE
https://www.youtube.com/watch?v=CNy3IqKe2T8

False
https://gileadmedia.bandcamp.com/album/portent

Dawn Ray‘D
https://dawnrayd.bandcamp.com

Geography of Hell
www.youtube.com/watch?v=ym52gAuomNw

IMPERIAL TRIUMPHANT, FALSE,  DAWN RAY´D, GEOGRAPHY OF HELL
10. 11. 2019 – Praha, Underdogs
FB event: https://www.facebook.com/events/2325730687692428
e-TICKET: https://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/301

Zdroj: Obscure Promotion