Aamon na Reaction Control 16: Skôr zážitok než bomby!

Veľký talent slovenskej elektronickej hudby, ktorého produkcia sa objavuje v setoch a rebríčkoch svetoznámych djs. Aamon v interview pred párty Reaction Control 16!

Aký je jeho recept na úspech a prečo sa práve on dostal do povedomia svetových djs? Čítajte ďalej a tešte sa na 18. október v žilinskom Enjoyclube, kde vás už pred polnocou bude pripravovať na nástup headlinerov.

Kubo, letná sezóna je za nami, aké bolo to Tvoje leto?
Toto leto som bol asi najviac vyťažený hraniami, čiže dobre bolo!

Tento rok si zaznamenal pomerne veľký posun hore, Tvoja produkcia sa pravidelne objavuje v setoch svetových djs a v rôznych charts. Ktorý z úspechov pre Teba zatiaľ znamenal najviac?
Tých úspechov bolo tento rok naozaj hojne a je ťažké vybrať jeden. Najviac ma ale určite zasiahlo, keď som videl Fabia Florida hrať môj track Walk It Over na akcii ENTER v klube Space na Ibize. Pozeral som to v práci cez stream a vyrazilo mi to dych!

Aamon_2

Čomu pripisuješ tieto úspechy?
Určite je za tým kopec roboty a času stráveného nad produkciou. Ale v poslednom období pripisujem moje úspechy hlavne tomu, že som si našiel systém v tom, čo chcem dosiahnuť. Každý deň si to vizualizujem, stanovím si jasné krátkodobé a dlhodobé góly a plán ako ich dosiahnuť.

Spolupracuješ úzko s Drahoshom. Ako to celé začalo a ako Ťa táto spolupráca ovplyvňuje?
S Drahoshom to prišlo tak nejak prirodzene. Veľa sme spolu hrávali na akciách a keďže ja som sa prirodzene postupom času dostal do techna a on si ním už prešiel a dostal sa do neho znova, skúsili sme nejaké produkcie. Vyšli hneď na prvú šupu. Drahosh využil svoje kontakty, rozposlal to „veľkým“ djom a úspech je na svete…

Aký je rozdiel medzi Aamonom – producentom a Aamonom – djom?
Nie veľký. „Obaja“ si vždy išli svoje, či v štúdiu alebo na parkete, obaja sa neustále vyvíjajú. Tak ako produkčne dospievam a prichádzam na nové veci, tak aj môj djský setup sa stále mení a vyvíja.

Máš aj nejaké ďalšie projekty?
Projektov je už na svete viac, keďže Aamona chcem nasmerovať úplne na techno. Môj minimalový projekt s ďalším djom/producentom Hendriksom sa volá RMT (Red Meat Therapy). A najnovší projekt, ktorému sa venujem len tak bokom, keď je nálada, je Neverhood, čo bude viac zamerané na čisto house produkciu.

Aamon_1

Už čoskoro Ťa uvidíme na Reaction Control, párty známej aj pre svoju bláznivú atmosféru. Spomenieš si aj Ty na nejaký šialený zážitok počas hrania?
Neviem, či mám nejaké konkrétne zážitky. Samozrejme ako všetci dji som zažil kopu smiešnych requestov, zlyhaní techniky či rôznych nedorozumení. Verím, že taký poriadne bláznivý zážitok, ktorý by som mohol všade rozprávať, ma ešte len čaká.

V Žiline budeš dostávať do varu hlavné pódium. Na čo sa máme tešiť?
Môžete sa tešiť na inteligentne postavený set doplnený atmosférickými prvkami, ktorý v ľuďoch zanechá skôr pocity a zážitok, než „bombu za bombou“. Odohrám určite aj nejaké vlastné tracky a aj najnovšie promá, ktorých mi chodí každý deň hojne.

Díky za rozhovor a tešíme sa!
Aamona môžete naživo vidieť a počuť napríklad 18.10. v Enjoyclube v Žiline, kde okrem neho zahrá na hlavnom pódiu Patrick DSP z Kanady, Kaisersoze a ďalší djs. Dajte si malý predkrm:

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/2069434″ params=“auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“ width=“100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

https://www.facebook.com/djaamon

Pre ďalšie info sledujte náš web a nasledujúce linky, kde už čochvíľa budete môcť hrať o voľné vstupy na túto párty pre seba alebo svojich parťákov:
https://www.facebook.com/events/713742662014981/
www.fb.com/reactioncontrol

mp_Reaction_control_2014_10_tlacovky_big

Zdroj: Reaction Control