6. ročník behu pod záštitou svätého Floriána bude tentokrát virtuálny!

To tu ešte nebolo! Floriánsky beh bez bariér bude tento rok virtuálny! Jeho aktuálnu podobu organizuje Občianske združenie PARASPORT24, aby nepretrhol krásnu tradíciu. Poďte si od 15. apríla do 3. mája zabehať a zapojíte sa tak do pomoci tým, ktorí to potrebujú. Výťažok zo štartovného poputuje na pomoc ľuďom s hendikepom a sociálne slabším rodinám, ktorým OZ Parasport24 pomáha už od roku 2006. Virtuálne tento rok pobežia aj Zuzana Vačková Juraj Bača, Celeste Buckingham či Martin Harich.

Každý účastník behu si najskôr musí zakúpiť štartovné, ktorým podporí toto podujatie. Každý zaregistrovaný účastník získa pamätný diplom a darčeky. Virtuálnu formu behu navrhol riaditeľ Občianskeho združenia PARASPORT24, ktorý sa riadi heslom „cestu nájdem alebo si ju urobím“.

„História tohto projektu sa začala v Hornom Hričove a to vďaka dobrovoľným hasičom. Som veľmi rád, že ma oslovili zakladatelia, aby sme zorganizovali tento ročník. Vzhľadom na súčasnú situáciu sme dali hlavy dokopy a spustili takúto virtuálnu verziu. Už niekoľko rokov robíme množstvo akcií, čo nám dokážu zarobiť vlastné financie, ktorými pomáhame hendikepovaným. Verím, že to bude tak aj pri tejto akcii a pomôžeme opäť tam, kde to bude potrebné. Budeme radi, ak nám pošlete návrhy, komu by sme mohli pomôcť vo vašom okolí. Prioritou sú pre nás ľudia s hendikepom, podpora ich športu a sociálne slabšie rodiny, či jednotlivci,“ vyzýva Miroslav Buľovský z občianskeho združenia PARASPORT24.

Do skvelej akcie sa zapája množstvo známych ľudí spoločenského života a vrcholového športu. Herečka Zuzana Vačková, herec Juraj Bača, speváci Martin Harich a Celeste Buckingham či skvelá športovkyňa Danka Barteková. Pravidlá behu sú jednoduché.

„Každý bežec si zakúpi online kód a kedykoľvek vybehne kdekoľvek vo svojom okolí. Po odbehnutí nám zašle údaje o svojom behu na behvkarantene@gmail.com. Registrácia platí pre bežcov, cyklistov, korčuliarov a hanbiky. Každý účastník dostane diplom a pošleme mu aj jeden tombolový lístok a darček od partnera Tipsport a Tesco. Naše ceny sú v hodnote vyše tisíc eur a máme aj špeciálnu cenu – 10-15% zľavu pri nákupe e-bicykla od spoločnosti origos.sk po preukázaní sa pamiatkovým diplomom, ktorá platí počas celého roka 2020,“ teší sa Miroslav Buľovský.

Virtuálny beh štartuje 15.04. a končí sa 3.5.2020 o 23:59 hodine. V celom termíne akcie sa môže zapojiť ľubovoľný počet účastníkov. Výsledky vyhlási organizátor 4.5. 2020 na Floriána.

„Víťazom behu je vlastne každý. A k diplomu môžete vyhrať tombolové ceny. Kúpeľný poukaz do Trenčianskych Teplíc na 3 dni pre jednu osobu s procedúrami, plnou penziou a ubytovaním. Športové oblečenie od spoločnosti Intersport Slovensko. Cyklistické vybavenie, prilbu, rukavice, dres a fľašu, štýlovú mikina a 100 džúsov Capri Sun. Tombolové ceny budeme ešte pridávať na všetkých informačných kanáloch počas trvania behu,“ uzatvára Miroslav Buľovský.

OZ Parasport24 vzniklo v roku 2006 a venuje sa organizácii rôznorodých projektov na podporu ľudí s hendikepom, ktorí ako jednotlivci majú obmedzené podmienky na získavanie finančných a iných prostriedkov pre vlastný rozvoj. Tým ktorým pomôže, potom ďalej pomáhajú hlavne sociálne slabším rodinám po celom Slovensku.

Štartovné behu je 5 eur a môžete si ho zakúpiť výlučne online na https://predpredaj.zoznam.sk/sk/registracie/floriansky-beh-bez-barier-2020/. Výťažok z behu ako aj formu pomoci nájdete na www.parasport24.com alebo na https://www.youtube.com/watch?v=98rvXGMW3ow. Do 14-tich dní od skončenia akcie bude na facebooku https://www.facebook.com/Parasport24/ zverejnené aj žrebovanie o ceny.

Zdroj: NK Factory