4 Tenori si prevzali na vianočnom koncerte platinovú platňu. V novom roku sa chystajú do newyorskej Carnegie Hall

Vokálna formácia 4 Tenori, ktorá sa teší čoraz väčšej obľube poslucháčov, si prevzala v piatok 15. decembra 2023 v pražskej Lucerne platinovú platňu Supraphonu za svoj druhý album Láska prý.

Na vianočnom koncerte zazneli nielen piesne z tohto albumu, ale i skladby z debutového eponymného albumu, ktorý získal zlatú a platinovú platňu už dávnejšie.

Formácia si pred Vianocami pridala do svojho repertoáru legendárnu melódiu skladateľa Jaroslava Celbu a textára Jana Fischera Cestu znám jen já – známu z Pohádek z mechu a kapradí. Pesnička je vo svojej video podobe populárna i na YouTube, kde mala premiéru pred mesiacom.

4 TenoriMarian Vojtko, Pavel Vítek, Michal Bragagnolo a Jan Kříž sa už tešia na rok 2024, kedy budú reprezentovať českú hudbu v prestížnej newyorskej Carnegie Hall. Na 23. mája 2024 majú pre americké publikum pripravený špeciálny program From Broadway to Hollywood, kde zaznejú najslávnejšie melódie z filmov a muzikálov. Zaspievajú tu tiež Smetanovu Vltavu, ktorú nahrali s Českým národným symfonickým orchestrom, a ktorá vyjde vo vydavateľstve Supraphon už začiatkom nového roka ako digitálny singel a zaznie naživo na novoročných galakoncertoch v Zlíne a Ostrave, kde 4 Tenori vystúpia spolu s Filharmóniou Bohuslava Martinů.

4 Tenori sa tešia na stretnutie s českými fanúšikmi i v ďalších mestách, kde budú pokračovať vo svojom koncertnom turné Láska prý.

Viac informácií o termínoch a vstupenkách nájdu fanúšikovia na ich webstránke: www.4tenori.cz/koncerty.

Zdroj: TS