4 TENOŘI privítajú adventný čas novým vianočným singlom Dny zázraků a přání.

Hudobná formácia 4 Tenoři vydala tento rok v septembri svoj debutový album. Novinka sa stretla s veľkým záujmom poslucháčov a ich priazeň album stále drží medzi najpredávanejšími albumami českej produkcie. Prvý singel z albumu, duet Krása, ktorý 4 Tenoři naspievali s Lucií Bílou, sa niekoľkokrát ocitol na vrchole hitparády poslucháčov českého rádia Frekvence 1, kde sa udržal až 11 týždňov.

V rámci tuctu pesničiek na eponymnom albume 4 Tenorů je tiež jedna vianočná. Ide o tradicionál O Holly Night s českým textom Iva Fischera Dny zázraků a přání. S blížiacim sa obdobím adventu sa táto pieseň stáva veľmi aktuálnym štvrtým singlom 4 Tenorů, ktorí podľa nej zároveň pomenovali svoj druhý online koncert, pripravovaný pod taktovkou producenta Janisa Sidovského. „V nedeľu 6. decembra zaspievame svojim priaznivcom z hradu Karlštejn. Máme pripravený špeciálny vianočný program s Unique Quartet. Vstupenky sú už v predaji a pre tých, ktorí si ich zakúpia, bude záznam k dispozícii až do Zlatej adventnej nedele 20. decembra,“ prezrádzajú 4 Tenoři.

Pieseň Dny zázraků a přání zaznie v ich podaní tiež v prvú adventnú nedeľu 29. novembra v rámci tradičného charitatívneho Adventného koncertu Českej televízie, ktorý sa bude vysielať z Břevnovského kláštora o 17:30 na programe ČT1.

4 Tenoři – to sú dvaja držitelia ceny Thálie, pop-muzikálová legenda a sólista Národného divadla v Prahe: Marian Vojtko, Pavel Vítek, Jan Kříž a Michal Bragagnolo. Po vypredanom koncertnom turné a úspešných singloch Už z hor zní zvon a Mně sílu dáš vydali vo vydavateľstve Supraphon svoj debutový album slávnych muzikálových a filmových melódií spievaných štvorhlasom.

Singel Dny zázraků a přání (oficiálne lyric video): https://youtu.be/nbsA8JPLQiI
Predpredaje koncertov: https://vstupenky.reenio.cz/cs/#/terms
Album: https://lnk.to/4Tenorialbum
Teaser: https://www.youtube.com/watch?v=QZX57-0Tg-g
www.4tenori.cz

Zdroj: TS