4 Tenori prinášajú vianočnú atmosféru v slávnej rozprávkovej melódii

Tohtoročný advent sa blíži a s ním aj pravidelná každoročná nádielka vianočných piesní. Do sviatočnej atmosféry poslucháčov zaručene naladí spevácka formácia 4 Tenori, ktoráprináša svoje originálne poňatie rozprávkovej pesničky Cestu znám jen já.

Pieseň plná kúzla, nostalgie a radosti je spoločným dielom hudobného skladateľa Jaroslava Celbu a textára Iva Fischera. Pôvodne inštrumentálna skladba pochádza z legendárnehotelevízneho večerníčka Pohádky z mechu a kapradí, ktorý tento rok oslavuje 55 rokov od svojho prvného vysielania.

Jaroslav Celba je autorom hudby k mnohým českým filmom a rozprávkam a textár Ivo Fischer je uznávaný ako jeden z najlepších a najvšestrannejších textárov českej populárnejhudby.

Rozprávkový song Cestu znám jen já naspievali 4 Tenorinovom aranžmáne Františka Krtičku, v spolupráci s Daliborom Cidlinským, v produkcii Janisa Sidovského a v hudobnomsprievode Unique Quartet, Františku Krtičku (klávesy) a Charlieho Blažeka (gitara).

4 Tenorov ča do konca roka ešte séria vypredaných koncertov, vrátane vystúpenia v pražskej Lucerne, kde 15. decembra zaznie i rozprávková pieseň Cestu znám jen já naživo. Formácia si zároveň prevezme Platinovú platňu vydavateľstva Supraphon za svoj druhýalbum Láska prý, ktorý stále patrínajpredávanejším CD v Českej republike.

Videoklip: https://www.youtube.com/watch?v=TvXDzPEAAnU
Multilink: https://4Tenori.lnk.to/CestuZnamJenJa

Zdroj: TS