3Balet o tri dni!

Už o tri dni predstaví Balet Bratislava širokej verejnosti svoju novú produkciu – 3Balet. Traja slovenskí tvorcovia – Šárka Ondrišová, Stanislava Vlčeková a Mário Radačovský vytvorili tri rôzne choreografie, ktoré prezentujú ich inšpirácie, ale aj vnímanie tanca. Všetky tri diela odtancujú členovia medzinárodného súboru Balet Bratislava 21., 22. a 27. januára 2012 v Divadle Nová scéna.

Inscenáciu 3Balet tvoria tri kratšie opusy: Rose Stanislavy Vlčekovej, Frost Šárky Ondrišovej a Monos Mária Radačovského. Choreografia Stanislavy Vlčekovej s názvom Rose je inšpirovaná románom francúzskeho spisovateľa Marcela Prousta Hľadanie strateného času. Autorka časti s názvom Frost Šárka Ondrišová sa nechala inšpirovať témou chladu a mrazu, ktorú posunula do širšej roviny metafory. Tretí z tvorcov trojinscenácie 3Balet Mário Radačovský sa vo svojom diele Monos zaoberá témou človeka a jeho sebareflexie.

Svojou v poradí druhou produkciou dáva súbor Balet Bratislava príležitosť domácim tvorcom, ktorí sa na profesionálnej tanečnej scéne pohybujú určitý čas a ich práca má osobitý rukopis.

3Balet

Balet Bratislava pripravil pre svojich priaznivcov aj špeciálne zľavy. Vyzýva ženskú časť publika, aby na predstavenia prišli so svojím partnerom. V rámci akcie S polovičkou za polovičku ponúka Balet Bratislava polovičnú zľavu pre manželov, priateľov a kamarátov. Ďalšou špeciálnou ponukou je jeden voľný lístok v prípade návštevy predstavení 3Balet v trojici. Výhodné lístky je možné zakúpiť iba v pokladnici Divadla Nová scéna na Kollárovom námestí v Bratislave.

Prvé verejné uvedenie 3Baletu sa uskutočnilo 29. decembra 2011. Balet Bratislava predstaví svoju novú produkciu širokej verejnosti 21., 22. a 27. januára 2012 v Divadle Nová scéna. Vstupenky si možno zakúpiť cez sieť Ticketportal a v pokladnici Divadla Nová scéna.

Viac informácií www.baletbratislava.sk.

3balet

Zdroj: Balet Bratislava
Publikoval: Redakcia GREGI.NET