3 x 3 = 20 = Chresus Jist, Modern Delusion, Nuly.

Pravdepodobne pred letom posledný (ak nepríde nejaký last-minute) a zároveň celkovo 20. koncert pod značkou Real Something sa bude niesť v punkovom duchu: Chresus Jist zo Srbska, Modern Delusion z Chorvátska a Nuly z Česka – tri energické trojice sa predstavia 14. mája vo Fuge v Bratislave.

Chresus Jist /rs

Chresus Jist je lo-fi garáž-punkové trio z Belehradu. Skupinu založil gitarista Filip Cetkovic (Bag of Dicks) spoločne s dievčatami Ljubou a Ivanou, ktoré sa starajú o rytmickú sekciu.

chresus

Chresus Jist tvoria kombináciou punku, indie a surfu energické surové pesničky, ktoré na koncerte nenechajú nikoho len pokojne postávať. Za necelý rok svojej existencie si okrem množstva vlastných koncertov stihli zahrať aj s kapelami ako Iceage, Thee Oh Sees či No Joy.

https://chresusjist.bandcamp.com
https://www.facebook.com/ChresusJist

Modern Delusion /hr

Trojica Modern Delusion zo Záhrebu svoje skladby, do ktorých pridáva aj syntetizátory, stavia podľa vzoru late 70’s/early 80’s post-punkových kapiel. Za mikrofónom sa striedajú Darija Turina (klávesy) a Goran Lautar (gitara), úderné bicie má pod palcom Dirt Sleeze.

modern delusion3

V ich piesňach je počuť vplyv množstva skupín (od Wire, Devo, cez ranných Sonic Youth až po projekty Jaya Reatarda), veď vlastne, kto dnes v gitarovej hudbe robí niečo absolútne originálne a nič nepripomínajúce… No priamočiarosť a dravosť, s akou hrajú, je úprimná a zároveň dychberúca.

https://moderndelusion.bandcamp.com/album/wasteland-cass
https://www.facebook.com/moderndelusion

Nuly /cz

A do tretice tretie trio: Nuly. Svojrázna a osobitá kapela z Českých Budějovíc s nevšednými a hlbokými textami je na scéne už vyše sedem rokov (možno aj dlhšie, no v r. 2007 im vyšiel prvý album) a je priam neuveriteľné, že ešte nehrali v Bratislave. V ich tvorbe je počuť vplyv 60’s, psychedelic rocku i českého undergroundu, no čoraz viac majú bližšie k noiseu, post-punku a ku kapelám z ich domovského labelu NAAB (Esazlesa, Superego Kid, Depakine Chrono). Mejdís (gitara a spev), Sokol (basa) a Šaman (bicie) si hovoria Nuly a 14. mája zahrajú v Bratislave.

https://nuly.bandcamp.com/
https://bandzone.cz/nuly
www.nuly.wz.cz

3 x 3 = 20 = Chresus Jist, Modern Delusion, Nuly
14.5.2014, 20:00, Fuga, Bratislava
Event link: https://www.facebook.com/events/1443845362522233/
Otvorenie: 20:00
https://www.facebook.com/someREALthing

CHRESUS_WEB

Zdroj: Real Something