14-ročný bubeník zo Slovenska hrá po celej Európe!

Výnimočný talent a slovenská špička! Tak sa dá charakterizovať 14-ročný Slovák Dávid Hodek, ktorý bubnuje ako malý boh. Od marca do augusta koncertuje po celej Európe …

Medzinárodná jazzová scéna má nový talent! Je ním len 14-ročný Dávid Hodek. Rodáka z Komárna očarili bicie očarili už v troch rokoch. Jeho záujem narastal a ako 4-ročný sa prvýkrát predstavil na verejnosti v bluesovej formácii Hodek Dávid Band. Už ako 5-ročný študoval na konzervatóriu v Budapešti u vynikajúceho pedagóga Jávori Vilmosa. Od roku 2001 je členom rôznych formácií. V roku 2011 dostal pozvanie do kapely Andreas Várady Trio, s ktorou teraz koncertuje po celej Európe.

David Hodek

„Je to pre mňa pocta hrať s Andreasom. Je to mladý virtuózny gitarista, ojedinelý zjav na jazzovej scéne. Hráme spolu asi dva roky, našli sme sa cez internet. Stali sme sa priateľmi. Obaja sme sa totiž narodili v roku 1997 a obaja sme Slováci.“ Nadšene opisuje talentovaný Dávid Hodek.

Na basovej gitare sprevádza mladých hudobníkov otec Andreasa, Ondrej Varady. Skupina hrá prevažne vlastné kompozície a jazzové štandardy. Len v Nemecku ich čaká 10 koncertov!

David Hodek

„V Nemeckých kluboch môžu hrať po 22.00 len umelci, ktorí dovàšili 15 rokov. V septembri ich konečne budem mať. Takže na jeseň nás čaká turné po známych jazzových kluboch…“ Smeje sa Dávid Hodek.

Dávid je aj zakladateľom kapely “Dávid Hodek Quartet“, s ktorou vydal debutový album “The First“. Dávid hral po boku profesionálnych muzikantov domácej a medzinárodnej jazzovej scény. Ako 12-ročný dostal prestížnu cenu “Talent of the year“ 2009, ktorú udeľuje Austrian Music Office. Teraz sa v špičkovom jazzovom Andreas Várady Trio predstaví v Nemecku, v Taliansku, v Maďarsku a dokonca na festivale v švajčiarskom Montreux. Mladí talentovaní hudobníci sa nevedia dočkať, že budú môcť spoznať obecenstvo iných krajín. Všetky podrobnosti nájdete na stránke www.davidhodek.net

9. marca – Kolín Nemecko
11. marca – Rheingaumusik-festival Nemecko
20. apríla – jazz club Viedeň Rakúsko
29. apríla – Budapešť mediawave festival Maďarsko
11. mája – Wiehl jazz festival Wiehl Nemecko
25. mája – Jazzrally Dusseldorf Nemecko
26. mája – Elbjazz Hamburg Nemecko
27. mája – Hildesheim Nemecko
8. júna – Dodo Šošoka Festival Piešťany Slovensko
29. júna – Montreux Jazz Festival Švajčiarsko
1. júla – Montreux Jazz Festival Švajčiarsko
5. júla – Bozen festival Taliansko
6. júla – Bozen festival Taliansko
7. júla – Bozen, workshop Taliansko
9. júla – Freiburg Zelt music fest Nemecko
28. júla – Frýdek Mýstek Česká republika
1. augusta – Sambosfest, Sambos Maďarsko
12. augusta – Mulheim jazz festival Nemecko
16. -17. augusta – Ruhr Jazzfestival Nemecko

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET