„10 Rokov v Pohode“: Kreatívna zóna na festivale Pohoda 2006 – 2015!

Dňa 19.6.2015 o 19:00 sa v priestoroch Freshmen´s Gallery v Keglevichovom paláci na Panskej 27 v Bratislave uskutoční vernisáž výstavy prezentujúcej maľby, ktoré vznikli v rámci Kreatívnej zóny na najväčšom slovenskom festivale Pohoda, počas pôsobenia kultúrneho stánku na festivale od roku 2006. Pre tohtoročnú Pohodu 2015 sa pripravuje jubilejná, už 10. Kreatívna zóna, v rámci ktorej budú opäť tvoriť bok po boku profesionálni výtvarníci ako aj návštevníci festivalu.

Na organizovaní Kreatívnej zóny sa doteraz podieľali v symbiotickom vzťahu o.z. Euforion a 4D Gallery, v tomto špeciálnom ročníku sa pripája ďalšia kultúrna iniciatíva Pop-up galéria FRESHMEN´S, v ktorej aktuálnych priestoroch sa výstava bude konať.

Kreatívna zóna počas uplynulých rokov privítala množstvo súčasných, nie len slovenských výtvarníkov, ktorí tvorili svoje diela priamo na festivale.

Výstava „10 ROKOV V POHODE“ pozostáva z výberu najmä maliarskych diel. Táto kolekcia je archívom intenzívnych spomienok, tých najpríjemnejších momentov strávených v tvorivom rauši, je o odovzdávaní a prijímaní energie uprostred naväčšieho slovenského festivalu, o farebných fŕkancoch v tráve, a bezprostrednom zaznamenaní impresií, ale aj o precízne prevedených autorských koncepciách.

Výstava bude mať svoje pokračovanie v Galárii Miloša Alexandra Bazovského od 3.7. do 2.8.2015, kde bude predstavený širší výber diel z Kreatívnej zóny.

Autori: Peter Sulo, Milan Vagač, Jan Vytiska, Pavel Ptáčnik, Boris Sirka, András Cséfalvay, Andrea Kopecká, DAOR, Matúš Maťátko, Marek Cina, Andrej Dúbravský, Katarína Janečková, Alexandra Barth, Deny Spour, Dominika Žáková, Rita Koszorús, Miriam Schniererová, … a mnohí ďalší.

19.6. – 25.6.2015, Freshmen´s Gallery
Keglevichov palác, Panská 27, Bratislava

Zdroj: OZ Euforion