10.Ročník KRRR! 70mm Film Fest Krnov: 17 – 19.4.2015

KRRRnov již podesáté zve na „sedmdesátky“. Již podesáté přivítá krnovské kino Mír 70 fanoušky festivalu 70mm filmů. O víkendu 17. – 19. dubna 2015 se historickými projektory prožene na dva miliony filmových políček, která v době svého uvedení ohromovala brilantní kresbou a prostorovým zvukem.

KRRR 2015

Pro jubilejní ročník se organizátoři snažili sehnat žánrově různorodé filmy, aby si vybral každý z návštěvníků. Těšit se můžeme na Vertigo Alfreda Hitchcocka, Magickou hlubinu Luca Bessona, Le Mans se Stevenem McQueenem, nebo Terminátora 2: Den zúčtování. Sice se jedná o filmy, které byly na formát 70mm vyzvětšovány z 35mm negativů, ale velké plátno jim sluší a navíc se podařilo sehnat velmi kvalitní a plně barevné kopie. To je případ i drsného westernu Divoká banda, který sytými barvami překvapil i samotné pořadatele.

Ze zástupců české kinematografie bude uveden film Otakara Vávry Sokolovo a program doplní i tituly, na nichž se čas již podepsal částečnou ztrátou barevnosti – rocková opera Jesus Christ Superstar a jediná „čistokrevná“ sedmdesátka – historický velkofilm Cid Antony Manna.

Program doplní odborné přednášky a ukázky raritních 70mm fragmentů, které do Krnova vozí sběratelé z celého světa.

Na festivalu bude zároveň představen krátký film režiséra Tomáše Kleina, který se pokusil svým osobitým způsobem zmapovat vztah sběratelů k sedmdesátimilimetrové natáčecí i projekční technice.

Bližší informace o programu, ceny a možnost akreditace naleznete na stránkách festivalu www.krrr.cz.

Aktuálne správy môžete sledovať tu na facebook stránke

KRRR_plakat 2015

Spracoval: Matúš Gajdošech
maximusfilm