Tabačka spúšta sériu živých videí troma piesňami Kolowratu!

Košické centrum Tabačka Kulturfabrik rozbieha ďalšiu aktivitu na podporu mladej slovenskej hudobnej scény.

Narozdiel od kultúrnych akcií, ktoré sa konajú v Košiciach či okolí má séria Tabačka Live Session, podobne ako vydavateľstvo Exitab na ktorom sa Tabačka podieľa, celoplošnú „pôsobnosť“. Vyskytuje sa totiž na internete.

V pilotnom dieli série si tri skladby naživo zahrala košická skupina Kolowrat, pre ktorú je Tabačka domácou pôdou. Kapela, ktorej nahrávky vydáva vydavateľstvo Slnko Records v súčasnosti pripravuje materiál pre svoj tretí album, dve skladby z neho sa objavujú aj vo videu. Video prezentuje aj aktuálny zvuk Kolowratu, ktorý po rokoch s charakteristickým akordeónom mieri bližšie k súčasnému indie rocku.

Tabačka Live Sessions naväzuje na celosvetový trend internetových videí, ktorý odštartoval vznikom portálov ako Youtube alebo Vimeo. Takéto videá sú akousi opozíciou tradičným videoklipom, zachytávajú interpretov bez prikrášlení a naživo, teda tak, ako ich majú diváci možnosť vidieť v kluboch.

Video režiséra Róberta Rampačka, ktoré realizovala skupina uuu media sa dá od nedeľe 23. septembra vzhliadnuť na stránkach Tabacka.sk, Kolowrat.sk a aj na stránke Youtube.com.

Zdroj: Tabačka Kulturfabrik