Holandský klezmer band Payazen prvýkrát na Slovensku!

Dajte dokopy 4 muzikantov, 10 hudobných štýlov, 8 jazykov, 6 národností a zdravú nechuť k hudobným škatuľkám. Zamiešajte v divokom rytme, zhromaždite pubikum, ktoré sa chce výborne zabaviť, a môžete servírovať lahodný koktail s názvom Payazen! Klezmer Band.

Hudba, ktorú tvoria Dolan Jones, Jason Alder, Stephan Raidl a Andys Skordis, síce stavia prevažne na tradíciách židovskej diaspóry, ale zostáva otvorená a prijíma vplyvy z celého hudobného spektra. Spája tak dokopy intimitu európskej komornej hudby, nainfikovanú jazzovými groovami, rytmickou zložitosťou Karnatic (Indická klasika) a trensu z neskorých psychadelických 60tych rokov.

payazen

Už od roku 2009 odohrali Payazen! Klezmer Band pre nadšených divákov množstvo koncertov v najrozmanitejšom prostredí – na rohoch ulíc, v krčmách, ale aj v špičkových koncertných sienách v Taliansku, Veľkej Británii, Izraeli, východnej Európy, a na najznámejších festivalových pódiách, akými je napríklad Glastonbury

Na Slovensku sa po prvýkrát predstavia v sobotu dňa 12.05 2012 v rámci akcie Orient express v Batelieri, Továrenská 14, Bratislava. A veríme, že atmosféra bude aspoň takáto:

orienexpress17

Zdroj: Ivan Šedivý
Publikoval: Redakcia GREGI.NET