Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013 štartuje turné po slovenských mestách!

Do piatich slovenských miest zavíta koncom roka netradičný multifunkčný objekt na kolesách – KULTOUR 2013, ktorý prostredníctvom jedinečnej prezentácie a programu predstaví projekt budúceho Európskeho hlavného mesta kultúry (EHMK). Od 13. do 16. decembra 2011 postupne navštívi štyri slovenské mestá (Bratislava, Žilina, Banská Bystrica, Prešov). Začne v Bratislave (13.12.) a svoju púť ukončí v Košiciach (16.12.), kde program vyvrcholí výstavou ľadových sôch. Pri tejto príležitosti tím EHMK v súčasnosti hľadá dvoch brigádnikov.

Ambíciou projektu KULTOUR 2013, netradičného multifunkčného objektu na kolesách, je vytvoriť jedinečný informačný, marketingový nástroj, ktorý ako samostatná, mobilná jednotka bude predstavovať zázemie pre open air prezentácie, umeleckú tvorbu či interaktívnu komunikáciu s návštevníkom na báze hry a nových technológií. Projekt sa stane unikátnym reprezentantom slovenského EHMK 2013 na vybraných masových kultúrnych, športových a spoločenských podujatiach na Slovensku.

„Tím, ktorý bude s objektom putovať potrebujeme rozšíriť o dvoch brigádnikov na zabezpečenie podporných aktivít v každom z navštívených miest. Hľadáme dvoch študentov. Podmienkou je dobr&aac ute; komunikatívnosť, slušné vystupovanie a ochota trochu si pomrznúť na nejakom tom námestí,“ povedal manažér projektu KULTOUR Jozef Môcik z Košice 2013, n.o. Nezisková organizácia ponúka intenzívnu brigádu na jeden týždeň v jedinečnom tíme, zážitky, na ktoré sa nezabúda a finančné ohodnotenie podľa dohody. Záujemcovia sa môžu hlásiť do 20. novembra 2011 na e-mailovej adrese jozef.mocik@kosice2013.sk.

Partnermi projektu sú: Ministerstvo kultúry SR, Mesto Košice, Košice – Turizmus, Žilina, Banská Bystrica, Prešov, Bratislava a ďalší.

O projekte KULTOUR 2013 – Návrh mobilného objektu KULTOUR 2013 je výsledkom tvorivej spolupráce architekta, dizajnérov, grafikov, výkonných umelcov a odborníkov v oblasti marketingu. KULTOUR bude v nasledujúcich rokoch putovať aj v rámci týchto podujatí: festival Pohoda, festival Grape, ŽakovicOpen, festival Easthetics, Leto v parku, Medzinárodný maratón mieru v Košiciach, koncert Dve v jednom a iné. KULTOUR 2013 v roku 2011 predstaví projekt Košice – EHMK v širšom regióne Slovenska. Zá-kladom prezentácie bude objekt na kolesách s netradičným vizuálnym a funkčným riešením, ako aj širokými možnosťami využitia a mobility čím nepriamo odkazuje na jednu z nosných tém EHMK – kreatívny priemysel.

Zdroj: Košice 2013, n.o.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET