Transmission – Digital Madness: Gareth Emery opäť rozoznie pražskú O2 arénu!

Tento úspìšný britský producent poprvé debutoval na BBC Radio 1 ve známém pořadu Essential Mix. Díky tomu začala jeho popularita stoupat po žebříčku Top 100 DJs, časopisu DJ Mag, kde se propracoval až na 7. místo, což z nìj udìlalo nejmladšího DJe ve Velké Brinánii, jež se v Top 10 umístil. Tento bravurní producent vydal album „Northern Lights“ na svém vlastním labelu Garuda. Album se již po nìkolika hodinách dostalo na první pozici na US iTunes chart a dostalo se mu skvìlé kritiky, nejen od fanouškù. Složil hymnu k velkolepému festivalu Global Gathering a stihnul také spolupracovat s Above & Beyond na mezinárodním hitu „On A Good Day (Metropolis)“.

Garethova historie je velmi pestrá. Jeho první vystoupení bylo už ve čtyřech letech, kdy se projevil jeho talent hry na piáno. V patnácti letech, kromì svého zájmu o klasickou hudbu, objevil kouzlo hraní na kytaru v místní indie kapele. Následovala koupì prvního laptopu a počáteční kontakt s elektronickou hudbou. Prvnì debutoval na BBC Radio 1 ve známém pořadu Essential Mix. Díky tomu začala jeho popularita stoupat po žebříčku Top 100 DJs časopisu DJ Mag, a od roku 2006 se z 34. místa vyšplhal až na aktuální 7. místo. Podepsal smlouvu s labelem a managementem, jenž zastupují jména jako Armin van Buuren či Markus Schulz, a svou masivní produkcí dominoval mnoha tanečním hitparádám, především ve Východní Evropì.

Skládání hudby a hraní je pro Garetha příznačné, a momentálnì jej mùžete slyšet ve všech významných klubech od Home v Sydney, přes Zouk v Singapore, The Guverment v Torontu či Amnesii na Ibize. Dále pak na festivalech jakou jsou legendární holandská Trance Energy či belgický Tomorrowland. Ve své rodné Anglii jej mùžete pravidelnì spatřit v klubech Godskitchen či Ministry of Sound.

V září vydal novou kompilaci „The Sound Of Garuda: Chapter 2“, jež propaguje i úspìšný pilotní singl „Mansion“ s Ashleym Wallbridgem. V České republice se poprvé představil na pražské Transmission 2009, kdy si okamžitì získal srdce tisícù fanouškù, a právem se tak zařadil mezi elitní umìlce, kteří letos rozezní pražskou O2 arenu.

www.garethemery.com
www.myspace.com/garethemery
www.youtube.com/officialgarethemery
www.facebook.com/garethemery
www.twitter.com/garethemery

Transmission

Zdroj: United Music
Publikoval: Redakcia GREGI.NET