Nový slovenský objav skupina FREQUENCY majú rovnaké vydavateľstvo ako ich idoly!

Skupina Frequency  z Vranova nad Topľou zaujala svojím prvým singlom Red O Metry nielen slovenské rádiá, ale aj nadnárodnú gramofónovú spoločnosť.

V stredu 3. septembra 2014 podpísala zmluvu s hudobným vydavateľstvom Warner Music.

Mário Jenčo (spev, keytar), Dominik Šandor (gitara, klávesy, spev), Filip Zubko (bicie) aj Marek Nguyen (basová gitara) sú chlapci v teenagerskom veku, no už teraz dosiahli úspech o akom aj ostrieľanejší interpreti len snívajú. Ich hudba zaujala vydavateľstvo Warner Music natoľko, že vzala Frequency do svojej hudobnej rodiny. Skupina sa tak ocitla v spoločnosti hudobných hviezd, ktorými sa pri svojej tvorbe inšpiruje, ako sú MuseColdplay či Radiohead.

frequency - kapela2

Zmluva je od 3. septembra 2014 podpísaná, no bubeník Filip Zubko stále nemôže uveriť tomu, aký spád udalosti nadobudli. „Hudbu tvoríme zo srdca. Našou ambíciou nikdy nebolo čo najskôr zaujať rádiá alebo gramofirmy, ale skladať pesničky, aké sa nám páčia. No zrazu sa dejú veci, ktoré nám ani len na um neprišli,“ smeje sa. Jeho prvá reakcia na ponuku Warneru tak bola trochu atypická. „Normálne som sa zľakol, taký to bol pre mňa šok. Áno, sme veľmi šťastní, no na druhej strane si uvedomujeme aj našu obrovskú zodpovednosť.“

Už koncom septembra sa Frequency zavrú do štúdia v Spišskej Novej Vsi, aby pripravili materiál na prvý album. Nanovo nahrajú aj hit Red OMetry a novú podobu získajú aj piesne Hail To The Birds a Exit. Pribudne k ním deväť celkom nových skladieb, ktoré však už skupina pravidelne hráva na svojich koncertoch.

„Frequency sú naozaj celkom mimoriadny talent,“ povedal pri podpise zmluvy riaditeľ Warner Music Vladimír Kočandrle. „Nepamätám sa, kedy som naposledy počul prvé nahrávky úplne novej skupiny v takej kvalite.“ Na slovenskej hudobnej scéne podľa neho niekoľko rokov dominuje hip-hop, a práve Frequency sú pre Kočandrleho symbolicky prvou skupinou, ktorá by mohla znova obrátiť väčšinový záujem poslucháčov k melodickým pesničkám.

frequency - kapela1

Podpora silnej značky Warner Music  je pre Frequency obrovskou odmenou. „Hovorím to v úplnej pokore, naozaj nás neskutočne teší, že ľudia oceňujú našu snahu robiť hudbu, aká sa nám páči. Sme však stále tí istí chlapci z Vranova, ktorí začínali v detskej izbe,“ potvrdzuje bubeník Filip Zubko.

Všetky práce chcú Frequency ukončiť do Vianoc, aby v januári 2015 mohli fanúšikom ponúknuť celkom nový singel aj s videoklipom.

V prílohe posielam tri fotky kapely a dve fotky z podpisu zmluvy, ktorej sa zučastnili zástupcovia agentúry Bee Production, ktorá zastupuje Frequency –  manažérka skupiny Štefánia Matejová a majiteľ agentúry Peter Malinovský, traja členovia kapely Mário, Filip a Marek (Dominik je chorý,prajeme skoré uzdravenie!), PR manažérka kapely Eva Bacigalová a riaditeľ Warner Music Vladimír Kočandrle.

Zdroj: Warner Music