Vydavateľstvo Leporelo. oslavuje 5 rokov.

Leporelo, crew DJov a producentov, ktorú v roku 2001 založili spolu s ďalšími menami slovenskej scény Milos (vtedy Milosh) a Skank sa postupom času pretransformovala na vydavateľstvo, ktoré v roku 2009 vydalo prvú výberovku. Dnes oslavuje už 5 rokov svojej existencie.

We Are Here Volume 1. Tak sa volala prvá 4 tracková kompilácia labelu Leporelo. Oficiálne vyšla v marci 2009 a začala históriu labelu. Dnes má značka, ktorá sa orientuje hlavne na house & techno music a jej rôzne podžánre v katalógu cez 20 releasov z celého sveta od mien ako Tomas Jirku, Michael L Penman, Damolh33, Signal Deluxe, Dr. Nojoke, Sven Laux, Paradroid, Chine, Tom Ellis, Tilman, Keinzweiter a veľa ďalších. Slovenské duo Damolh33 vydalo na Leporelo. svoj debutový album Swathe, ktorý bol nominovaný aj na Radio_Head Awards 2012 a o najnovšie releasy sa postarali aj českí producenti Insect Elektrika & Ala, zakľadateľ labelu Milos alebo mladý mexický producent a DJ Dm.in. Naplánované sú aj ďalšie veci a už tento rok vyjdú ďalšie 2 alebo 3. Najbližšie to bude EP Deliverer Of Dreams od slovenského producenta M.Bulwa.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/playlists/35521786″ params=“auto_play=false&hide_related=false&visual=true“ width=“100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Piate narodeniny oslavuje label Leporelo. kompiláciou Leporelo. – 5 Years, ktorá obsahjue 14 už vydaných starších trackov a jeden bonus track. Leporelo. – 5 Years je k dispozícií na stiahnutie exkluzívne na oficiálnej Bandcamp stránke labelu Leporelo. www.leporelo.bancamp.com.

Leporelo vzniklo prvýkrát ako zoskupenie DJov a producentov okolo mien ako Milos (vtedy ešte Milosh), Skank, Baltazar, DNC, Pussy Kontrol, Bruyant, Vask a ďalší v roku 2001. Ich prvé aktivity bol spojené s legendárnou Leporelo party v U.Clube, ktorá s rôznymi obmenami mena a zloženia funguje dodnes. Dnes sa ju môžete poznať ako Leporelo_FM Party a bola pomenovaná podla rovnomennej radio show Leporelo_FM, ktorú Milos a Skank začali v Rádiu_FM v roku 2007. Leporelo. ako vydavateľstvo začalo v roku 2009.

Leporelo. online:
Oficiciálny web: www.leporelo.sk
Leporelo. FB page: www.facebook.com/leporelolabel
Leporelo_FM FB page: www.facebook.com/leporelofm
Leporelo. Twitter: www.twitter.com/leporelolabel
Leporelo. SoundCloud: www.soundcloud.com/leporelo
Leporelo. Bandcamp: www.leporelo.bandcamp.com
Leporelo. Beatport: www.beatport.com/label/leporelo/14044

Zdroj: Leporelo