Michal Motýľ pokrstí debutový album Sunflowers v Divadle Aréna.

Desať výborných hudobníkov a jedna zo slovenských jazzových udalostí roka. Tak by sa dal v skratke opísať debutový album trombonistu Michala Motýľa. Nahrávka Sunflowers vyšla koncom minulého roka v pravidelnej edícií Hudobného fondu, no do života ju hudobníci uvedú až teraz. 20. februára sa v Divadle Aréna bude krstiť a hrať špičkový jazz.

Elitný tentet zložený zo špičky slovenského jazzu si vystačil aj bez dodatočného štúdiového nahrávania. Jedenástku skladieb nahrali hudobníci naraz, poslucháča preto čaká mimoriadne intenzívny zážitok. Všetky kompozície na albume Sunflowers sú originály od Michala Motyľa, Matúša Jakabčica, Erika Rothensteina a Nikolaja Nikitina. Každý zo spomínaných jazzmanov sa na albume predstavil aj ako interpret.

Hlavným tromfom nahrávky Sunflowers je výborná trombónová sekcia. Michala Motýľa v nej doplnili Branislav Belorid, Jozef Voroš a Juraj Mitošinka. Za bubny sa posadil Marián Ševčík, kontrabas mal na starosti český hosť Jozef Fečo a na trúbke a krídlovke sa predstavil Ondrej Juraši. Produkciu nahrávky, mix a mastering mali na starosti Robert Pospiš a Martin Sillay zo štúdia Real Music House. Samotné nahrávanie dlhodobo pripravovaného projektu prebiehalo v auguste minulého roka.

„Chcel by som tento album venovať dvom legendárnym trombonistom, od ktorých som sa naozaj veľa naučil a ktorí nás predčasne opustili. Sú to pán František Karnok a Svätopluk Košvanec,“ dodáva k nahrávke Sunflowers samotný Michal Motýľ.

Trombonista a skladateľ pokrstí album Sunflowers aj spolu so svojimi spoluhráčmi už 20. februára o 20 hodine v Divadle Aréna. Koncert k nahrávke, ktorá vyšla s podporou Hudobného fondu, Ministerstvo kultúry a SOZA bude súčasťou cyklu Jazz v Aréne.

https://www.facebook.com/events/640818189322126/?ref_newsfeed_story_type=regular

Obal albumu - Michal Motyl Tentet - Sunflowers

Zdroj: Real Music House