Exitab a košická Tabačka v decembri: Pjoni, Aches, Dead Janitor aj Herzog Herzog!

Aj napriek tomu, že sa nezávislé kultúrne centrum Tabačka v Košiciach od začiatku novembra rekonštruuje, naďalej prebiehaju akcie v priestoroch jeho kaviarne Fabricafé.

Patrí k nim aj koncertná séria Exitab piatky v Tabačke, ktorá sa začala v novembri a postupne predstavuje interpretov vydavateľstva Exitab. V decembri, s výnimkou jedného piatku, ktorý sa presunul na sobotu, zahrajú štyri kľúčové mená elektronickej časti vydavateľstva: Herzog Herzog, Aches, Pjoni a Dead Janitor.

Decembrovú časť Exitab piatkov v Tabačke odštartuje 7. decembra Bratislavčan Herzog Herzog, ktorý v tomto roku vydal vydarené EP Sitzfleisch! (https://exitab.exitmusic.org/album/sitzfleisch-ep), na ktorom úspešne pokračuje vo svojom búraní melodických liniek dynamickými beatmi. V sobotu 15. decembra naňho nadviaže na Slovensku usadený Brit Aches, kombinujúci ambientný shoegaze so živelnou elektronikou. Ten tento rok debutoval vinylom Glass Lip (https://exitab.exitmusic.org/album/glass-lip).

Pred Vianocami, 21. decembra sa v Tabačke predstaví dobre známy Pjoni, ktorého zvukové metamorfózy (https://exitab.exitmusic.org/album/cloud-no-raisins) našepkávajú, že od jeho koncertu môžeme očakávať úplne čokolvek. Najsťahovanejší interpret Exitab za rok 2012, domáci Dead Janitor zase 28. decembra zahrá veci z oboch jeho tohtoročných albumoch: januárového The Pigeon Superstition (https://exitab.exitmusic.org/album/the-pigeon-superstition) a decembrového Curiosity Killed The Cat.

Termíny Exitab piatkov v Tabačke:
07. 01. 12 – Herzog Herzog
15. 12. 12 – Aches (UK) (piatok presunutý na sobotu!)
21. 12. 12 – Pjoni
28. 12. 12 – Dead Janitor
4. 1. 13 – Subject Lost (CZ)
11. 1. 13 – The Ills (akusticky)

Zdroj: Exitab