Skupina Modus pokrstila svoj nový album ReGenerácia!

Skupina Modus v zložení Jano Baláž, Ľubo „Kyslík“ Stankovský, Juraj Zaujec, Pavol Bartovic a Juraj Varga minulý štvrtok 17.1.2018 v Bratislave pred očami svojich fanúšikov pokrstili ich nový album s názvom ReGenerácia, ktorý vychádza po 30-tich rokoch. Krst bol spojený s koncertom, kde odzneli piesne z nového albumu.

Krstným otcom sa stal hudobný odborník Juraj Čurný a spoločne s celou kapelou pokrstil album červeným vínom. Juraj pred samotným aktom ale dodal, že by bola škoda vylievať víno a ničiť platňu červeným vínom, tak si radšej spoločne len pripili a zároveň sa vyjadril :

Krstný otec Juraj Čurný albumu ReGenerácia – Modus 2019 – Photo credit: © Ján Vlk – Dreamwolf Photography 2019 www.dreamwolf.sk

„Pri počúvaní starých,  ale aj nových skladieb som si uvedomil jednu vec – Modus je pre mňa symbolom takej zaujímavej, materskej, nepotopiteľnej lode slovenskej populárnej hudby. Vďaka nej máme príjemné pesničky, ktoré sú plné melódie, nehy, pozitívnej emócie, nebanálnych textov a tak isto aj skvelých vokálov. To všetko v celej histórii Modusu je a je aj na tomto novom albume ReGenerácia a ja pevne verím, že táto nepotopiteľná materská loď s názvom Modus, tak ako priniesla do dejín slovenskej populárnej hudby množstvo skvelých mien a množstvo skvelých skladieb, tak bude pokračovať ďalej a na svoju palubu bude priberať stále nových a nových skvelých hudobníkov, skladateľov, textárov. Modus je jednoducho značka skvelej popovej pesničky a takých nikdy nie je dosť“. 

Krst albumu ReGenerácia – Modus 2019 – Photo credit: © Ján Vlk – Dreamwolf Photography 2019 www.dreamwolf.sk

Skupina MODUS v roku 2017 oslávila 50 rokov od svojho založenia. Ako jedna z prvých bigbeatových kapiel v Československu, si poslucháčov získala najmä nápaditou autorskou tvorbou, skvelými speváckymi výkonmi a vysokou úrovňou živých vystúpení. 

Kapela má za sebou osem štúdiových albumov a deväť kompilácii. Nový album nadväzuje na bohatú históriu skupiny, no autorsky, zvukovo aj interpretačne znie veľmi aktuálne, je žánrovo pestrý a cítiť z neho úprimné výpovede všetkých členov kapely. 

MODUS prešiel počas svojej existencie rôznymi zmenami. Medzi najnezabudnuteľnejšie mená, ktoré v skupine pôsobili patrí napr. Janko Lehotský, Marika Gombitová, Ján Baláž, Miroslav Žbirka, Ľubo Kyslík Stankovský či Laco Lučenič.

Aktuálne v kapele pôsobia dvaja zo zakladajúcicich členov Ján Baláž (gitara, spev) a Ľubo Kyslík Stankovský (bicie, spev) a traja noví členovia Juraj Zaujec (gitara, spev), Pavol Bartovic (klávesy, spev) a Juraj Varga (basgitara, spev). 

Zoznam skladieb na albume ReGenerácia:

1. Zázrak (Ján Baláž / Juraj Soviar)
2. Dávam ti všetko (Pavol Bartovic, Juraj Zaujec / Juraj Soviar, Peter Lehotský) 
3. Nový muž (Ľubo Stankovský / Martin Sarvaš) 
4. Neviem viac (Juraj Zaujec / Juraj Soviar) 
5. Láska lieči (Ľubo Stankovský / Martin Sarvaš) 
6. Dievča z predmestia (Pavol Bartovic, Juraj Zaujec / Juraj Soviar) 
7. Priateľ (Ľubo Stankovský / Martin Sarvaš) 
8. Habana (Ján Baláž / Ján Baláž) 
9. Sen dospelých (Ľubo Stankovský / Vlasta Brezovská) 
10. Tvoj deň (Juraj Zaujec / Mirka Ábelová) 

Zdroj: TS
Foto z krstu: Ján Vlk – Dreamwolf
Foto –  cover albumu: Dana Balaz