Divokej Bill dnes štartuje turné k 15. výročiu! Pozrite si exkluzívne backstageové fotky z poslednej skúšky.

„Už sme na ceste! A spolu s nami Možno príde i pekelník…“ odkazuje fanúšikom skupina Divokej Bill. V súčasnosti už 15-ročná česká zostava štartuje veľké turné, ktoré sa začína dnešným koncertom v Brne a potrvá takmer do polovice apríla.

Na Slovensku „zakotvia“ divokí páni z Čiech už tento týždeň.  Na koncertoch v piatich slovenských mestách predstavia naživo nové skladby z čerstvo vydaného albumu „15“, vrátane aktuálneho singlu „Dolsin“.

Narodeninová oslava sa môže začať. Divokej Bill sa totiž teší z 15tich úspešných rokov na scéne, čo je viac ako dobrý dôvod na radosť. Všetkých 8 členov divokej partičky si v tejto chvíli balí kufre, aby už dnes večer odštartovali turné „Možná přijde i pekelník“. Prvou zastávkou šnúry je Brno. Odtiaľ sa vzápätí kapela presúva na 5 koncertov, ktoré tvoria slovenskú časť turné. Tá sa začína už tento piatok 7. februára v Trenčíne, následne sa presunie 8. februára do Košíc a vyvrcholí najväčším koncertom 13. februára v Bratislave. Posledné dva koncerty na Slovensku Divokej Bill odohrá 14. februára v Žiline a 15. februára v Čadci. Po zvyšok jari už bude cestovať a koncertovať naprieč Českou republikou.

Ako vyzerali posledné prípravy Divokého Billa pred začiatkom turné? „Nedávno sme zmenili skúšobňu, teraz máme suchú a pohodlnú a veľmi nás baví chodiť si  zahrať, tiež máme nový mix, tak sa všetci po rokoch zase krásne počujeme, proste paráda,“ opisuje náročný, no napriek tomu príjemný skúškový maratón pred štartom turné spevák Vašek Bláha. Ako dodáva, špeciálny režim s častejšími skúškami trvá v kapele už od Nového roka. Svojim fanúšikom dnes kapela ponúka naozaj jedinečnú pozvánku na blížiace sa koncerty – je ňou exkluzívny pohľad na poslednú skúšku pred odchodom na vyše 3-mesačnú koncertnú šnúru. V skúšobni len pár hodín pred odchodom do Brna nafotil Divokého Billa priateľ celej kapely, fotograf Marek Žídek.

Ako napokon kapela odpovedá na otázky okolo tajomného názvu šnúry? Príde teda na koncerty aj Pekelník? (pieseň z nového albumu „15“ – pozn. autora) „To my sami netušíme. Uvidíme. Možno príde… Necháme sa prekvapiť,“ dodáva na záver s úsmevom spevák a huslista kapely Adam Karlík.

 

Termíny a miesta turné „MOŽNÁ PŘIJDE I PEKELNÍK“:
05. 02. Brno – KC Semilasso
07. 02. Trenčín – Piano SK
08. 02. Košice – Colloseum SK
13. 02. Bratislava – MMC SK
14. 02. Žilina – Smerr SK
15. 02. Čadca – Sixx SK
28. 02. Česká Lípa – Kulturní dům Crystal
01. 03. Jindřichův Hradec – KC Jitka
08. 03. Klatovy – KD Družba
12. 03. Praha – Lucerna Music Bar
15. 03. Karlovy Vary – Lidový dům Stará Role
21. 03. Kolín – Městský společenský dům v Kolíně
22. 03. Jablonec nad Nisou – Eurocentrum
28. 03. Hradec Králové – Dům kultury Střelnice
29. 03. Žďár nad Sázavou – Dům kultury
04. 04. Kladno – Dům kultury Kladno
05. 04. Písek – Kulturní dům Písek
11. 04. Frýdek Místek – KD Frýdek
12. 04. Zlín – Masters of Rock Café

www.divokejbill.cz
www.supraphon.cz
www.supraphonline.cz

Divokej Bill tour vizual

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Foto: archív Divokej Bill, Marek Žídek