Colours of Ostrava 2015: Tretí deň – reportáž + fotky!

Třetí den byl stejně teplý jako předešlé dva, nepomohl ani bouřkový mrak, který se blížíl k Ostravě. Nakonec z něho ani kapka nespadla, kvalitní hudba mraky roztrhala a tak jen vítr přinesl čerstvý vzduch na festival.

To ale nemuselo všem stačit, tak na festivale je k dispozici vodní mlha na ochlazení a dostatek místa v stínu. Na několika místech je možné si zahrát s kamarády (a na Busking stage navíc na pódiu před ostatními návštěvníky), nebo si jen tak ležet na trávě a pozorovat oblohu za přijemné hudby z nejbližšího podia.

Augustines ( nebo take We Are Augustines ) rozskákali diváky už o 7mé večer kdo nebyl, tak může litovat. Tato kapela z Brooklynu s sebou přivezla hezkou ukazku masivního rocku, kde je vidět že do toho všichni vkladají i něco navíc.

Dub Inc přilákal všechny příznivce reggae, rai a kombinaci těchto stylů s jinými. Jak energicky začli tak si energii drželi až do konce a diváci spolu s nimi.

Rudimental střídali jednoho zpěváka za druhým a působilo to nejednotně ale i tak diváci skákali na popové písničky mixované s drum´n´bass, soulem, funkem a ve velkém čekali až kapela začne. Pop z Velké Británie určitě táhne a když se k tomu přidá hraná show, tak to diváky určitě zaujme.

Slovenští Fallgrapp na Radegast stage přitáhli nejen domací fanoušky. Tato elektroakustická kapela nám přinesla písně z jejich loňské desky Rieka. Na jejich hudbu neni potřeba skákat ale stačí se jen dívat nebo se i vlnit se do rytmu ale hlavně si užívat vše krásné co proudí z pódia.

Clean Bandit uzavírali hlavní stage v sobotu v noci, zajímavé bylo že Clean Bandit má za vzor Rudimental, takže hrát chvíi po svém vzoru musí být náročné. I tak jsme se dočkali hlavně popu do kterého občas zahrály nevýrazně housle. Pro některé závěrečný koncert, pro některé už jen hudba v pozadí během popíjení piva anebo odchodu z festivalu.

Napísal: Jan Klepek – wwwnick
Foto: Jan Klepek – wwwnick